ICEKIID

Optræder onsdag kl. 19:45

ICEKIID er et af de mest alsidige musiktalenter, vi har i dansk musik lige nu.

Han blev hurtigt kronet som kongen af afromusik i Skandinavien, men har de senere år leget med mange andre genrer.

Siden Danmark for alvor fik øjnene op for ICEKIID, da singlen ”Blondiner og Brunetter” kom på gaden i 2016, er det kun gået én vej. Siden da har ICEKIID udgivet sit debutværk ”Afro Dansker”, EP’en ” $TAMINA SZN ”, samt hans nyeste samarbejde “72 timer” med KESI, der udkom i sensommeren 2020. “72 Timer” blev skrevet og produceret på kun tre døgn, deraf navnet, og er allerede blevet streamet over 5 millioner gange af lyttere fra hele verdenen.

Og hvis nogen var i tvivl, slog ICEKIID for alvor igennem med sidste års største sommerhit ’ErruDumEllaHvad’, som blev det mest streamede nummer i 2020. ICEKIID opnåede en placering i et af verdens største spil, FIFA21, og skrev historie med sin medvirken til spillets stjernespækkede soundtrack. Tilsammen udgør ICEKIIDs sange mere end 100 millioner streams på Spotify, og man kan derfor sige, at det var velfortjent med en DMA nominering i 2020 som “Årets nye navn”.

ICEKIID, som går under navnet Jermyn Creppy, er født i Danmark og vokset op med ghanesiske rødder i Storkøbenhavn. Musikalsk er han kendetegnet ved sin varmblodede og afrobeat-inspirerede lyd, der fungerer som det perfekte opvarmningstrack til en feststemt aften. Lytter man for alvor til lyrikken, der slynger sig over de skarpslebne synth-akkorder og tropiske afrobeats, vil man opdage, at der også gemmer sig en lyrisk tyngde bag flere af hans sange.

På scenen er ICEKIID kendt for sine energiske optrædener, og der er ingen tvivl om, at han kan levere en kæmpe fest. Som sanger, rapper og sangskriver har ICEKIID skabt sin helt egen lyd, og på sin vis en helt ny og uprøvet genre indenfor dansk musik. Med andre ord har ICEKIID lynhurtigt cementeret sig som et af landets mest interessante nye talenter på den danske musikscene.

Hør musikken her