Xander torsdag kl. 16.45
Efter Xanders to succesfulde singler ”Man Kan Ikk Spole Tiden Tilbage og ”Spild Tiden” fra tidligere i år, har musikeren kridtet banen op til ep’en ”Indre By”, som er ude 7. oktober. Udgivelsen indeholder foruden features med Gilli og Sivas, tracks producerede af Providers, Jens Ole McCoy fra Ukendt Kunstner og Hennedub. Ikke siden 2012 har Xander været på banen med en samlet udgivelse.

Med ”Indre By” maler Xander med musikken og lyrikken et billede af, hvordan hans indre by er rodfæstet i København rent geografisk og samtidig står som en personlig, indre følelse af hele tiden at være på vej et sted hen i livet på samme måde som strømningerne i indre by.

For Xander er billedet malet på godt og ondt og det deler han med lytteren på ep’ens syv skarpe skæringer, der musikalsk ligger et sted mellem gode popmelodier og Xanders unikke, ambiente RnB-univers. Mere bestemt uddyber Xander betydningen af ”Indre By” således:

Jeg er flyttet meget rundt mellem de forskellige bydele i København. Det har givet mig meget på plus-kontoen i og med, at jeg har mange venner og familie i alle hjørner af København. Men ”Indre by” er ikke kun et fysisk sted for mig. Det er også en sindstilstand. En følelse af hele tiden at være i gang. At være urolig for, hvad der sker lige om lidt, men samtidig glæde sig til det uventede og uberegnelige – for, hvad er det værste, der kan ske? At jeg sårer nogen på vejen? At nogen sårer mig? Så kan man i det mindste mærke, at man lever.

”Indre By” er en musikalsk mosaik med Xanders fortællinger om sin gøren og laden i indre by og fra sit eget private liv. Det er som altid med Xander hudløst ærligt. Fortællingerne strækker sig fra emner som forliste kærlighedsforhold (”Undskyld”), postkort fra nattelivet (”Ses I Nat feat. Sivas”), status som rollemodel overfor sine fans (”Du Kender mig”) til ep’ens ”Outro” som er en sang om ikke at tage kærligheden forgivet. Denne er skrevet til Xanders mor.

At Xander hele livet igennem har flyttet bopæl med familien både rundt i verden men mest af alt rundt i København, har gjort ham rodløs i en sådan grad, at han i dag føler sig rastløs i livet - dog kan han altid finde ro i samværet med sin familie og tætteste venner, som betyder alt for ham.

Rastløsheden står for ham på godt og ondt, da han i virkeligheden har indset, at han i en eller anden form finder ro i uroen omkring ham. Han føler sig utilpas, hvis der er for stille eller kedeligt for længe af gangen. Selv udtrykker han det på følgende måde:

Jeg er nødt til at være på kanten med livet i alt, hvad jeg gør, hvad enten det er privat eller i musikken. For at få det fulde indblik i Xanders univers bag ”Indre By” har sangeren selv nedfældet sine indre tanker, beskrevet som track by track gennemgang.