Burhan G Onsdag kl. 20.30
Tilbage i august brød Burhan G to års singlepause, med den forførende ’Lucy’ – en på overfladen simpel kærlighedssang. Men Burhan G’s tekstunivers anno 2016, er både dualistisk og hudløst ærligt, og ’Lucy’ var fortællingen om en euforisk og grænseoverskridende periode i sangskriverens unge år. På fredag udsender Burhan G så sit femte studiealbum og her åbnes der for alvor op for erfaringer, livets muligheder, udfordringer og betragtninger, hvilket blandt andet fortælles igennem sange om kvinder, som Burhan har mødt på sin vej. På fredag skal vi også stifte bekendtskab med ’Diana’, en kvinde som Burhan G fortæller om her:

”Diana er en drømmer. Men hun tør ikke dele sine tanker med ham hun elsker. Hun frygter konsekvensen af sandheden og begiver sig i stedet ud i natten, iført sine røde, høje hæle, for at lade sig forføre af mørket. Det er hendes ”lille” hemmelighed, hendes behov - og hun kører den helt ud; derud hvor hun ikke kan bunde og i sidste ende vil drukne, fordi hun glemmer konsekvensen af sin destruktive adfærd. Sangen handler om alle de små og store ting vi går og skjuler for hinanden, om det man dækker over, med små hvide løgne.”

Fra støvet motown over i et storladent, orkestreret omkvæd, bevæger ’Diana’ sig videre ind i et klassisk 808 drevet, R’n’B inspireret c-stykke. Med lyden af strømmende, akustisk guitar indledes sidste del af sangen, hvor den stærke melodi, kulminerer til lyden af avancerede stryger- og blæserarrangementer, som Burhan G har indspillet med den talentfulde, amerikanske komponist, Matt Jones. ’Diana’ oser, med andre ord, af musikalsk overskud, og vidner om en sanger og producer, der både er legesyg og samtidig dyrker detaljen, mens singlen udfordrer den moderne popsang i sit udtryk.

Som et frisk pust, strøg ’Lucy’ ind på de danske radiobølger. Den kække sound med sine klare old school referencer, varslede om ny lyd fra Burhan G og ’Lucy’ gik direkte til tops på Airplay Charten i september måned. ’Lucy’ er dette efterårs absolut mest spillede danske sang på radio og nu får hitsinglen så følgeskab af veninden ’Diana’, mens albummet ’Pas På Pigerne’ er ude på fredag. Her kan vi også glæde os til at skulle hilse på ’Nathalia’, ’Isabel’, ’Joy’ og ’Stephanie’, som Burhan G tager med ud på tour i 2017.